Inwestycja gotowa w połowie 2019 r.

HOCHTIEF Polska Oddział w Krakowie zrealizuje w Wieliczce hipermarket sieci Leroy Merlin. Zgodnie z zapisami kontraktu wartość projektu stanowi informację poufną. Zleceniodawcą jest Leroy Merlin Inwestycje Sp. z o.o. Prace budowlane potrwają od połowy 2018 r. do lata 2019 r.

W ramach prac powstanie obiekt handlowo-usługowy o powierzchni całkowitej ponad 14,1 tys. m kw. z zapleczem magazynowym. Zlecenie obejmuje też realizację parkingów: jednego dla ok. 200 samochodów nad częścią dachu budynku i drugiego naziemnego na ok. 190 miejsc. Oprócz tego zrealizowany zostanie zewnętrzny układ drogowy wraz z wiaduktem nad Drogą Krajową nr 94.

Jest to jedenaste zlecenie, jakie HOCHTIEF Polska Oddział w Krakowie zrealizuje dla Leroy Merlin. W latach 2002-2010 sklepy tej sieci powstały w: Bielsku-Białej, Gliwicach, Katowicach, Mikołowie, Modlniczce, Poczesnej, Rzeszowie i Żorach. Obecnie trwa realizacja obiektów w Tarnowie i Katowicach.