HOCHTIEF Polska buduje 108 mieszkań dla Okam.

– Dziś zawisła wiecha na III etapie Domu w Dolinie Trzech Stawów. To projekt pięknie położony w naturalnym otoczeniu zieleni oraz w pobliżu centrum Katowic. Dodatkowym walorem jest wysoka jakość wykonania, którą gwarantuje firma HOCHTIEF Polska. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tej współpracy i jestem przekonany, że zadowoleni będą też przyszli mieszkańcy.
Dom w Dolinie Trzech Stawów był już kilka razy nagradzany. I nasi klienci doceniają zalety tego projektu: dziś mamy sprzedanych 93 proc. mieszkań dostępnych w III etapie, którego zakończenie planujemy na pierwszą połowę 2019 roku – mówi Arie Koren, CEO Okam.

W ramach prac przy ul. Sikorskiego w Katowicach powstanie budynek mieszkalny o ośmiu kondygnacjach nadziemnych i dwóch podziemnych. Znajdzie się w nim 108 mieszkań o łącznej powierzchni użytkowej ok. 7 300 m kw., 143 standardowe miejsca postojowe, w tym cztery park lifty. Z kolei na terenach zewnętrznych powstaną korty tenisowe i boiska do siatkówki plażowej.

– Prace na obiekcie przebiegają planowo. Zakończono już roboty konstrukcyjne. Obecnie trwają prace budowlano-montażowe, instalacyjne i wykończeniowe.
Do wykonania zostały jeszcze roboty elewacyjne oraz związane z zagospodarowaniem terenu – podsumował Robert Bilski, kierownik kontraktu w HOCHTIEF Polska Oddział w Krakowie.

W latach 2012-2016 HOCHTIEF Polska Oddział w Krakowie wykonał na osiedlu Dom w Dolinie Trzech Stawów trzy budynki mieszkalne (w ramach etapu I i II) o całkowitej powierzchni ok. 22 300 m kw. Znalazły się w nich 157 mieszkania o łącznej powierzchni użytkowej ok. 11 500 m kw.

(©Okam)