164 mieszkania gotowe w na przełomie 2020 i 2021 r.

HOCHTIEF Polska został wybrany jako generalny wykonawca projektu mieszkaniowego Osiedle Orlik przy ul. Rogalskiego w Warszawie. Zgodnie z zapisami kontraktu wartość projektu stanowi informację poufną. Zleceniodawcą jest ED Invest S.A. Początek prac budowlanych zaplanowano na II kwartał 2019 r., a ich zakończenie przewidywane jest na przełomie 2020 i 2021 r.

W ramach kontraktu na warszawskim Gocławiu powstanie budynek mieszkalny o ośmiu kondygnacjach nadziemnych i powierzchni całkowitej blisko 15 tys. m kw. Znajdą się w nim 164 mieszkania w stanie deweloperskim, których łączna powierzchnia użytkowa wyniesie prawie 8,7 tys. m kw. W garażu podziemnym oraz w garażu na parterze zaplanowano 128 miejsc parkingowych, a kolejne 43 powstaną na parkingu zewnętrznym. Ponadto na parterze znajdą się lokale usługowe o łącznej powierzchni ok. 850 m kw.