Tadeusz Blecha dołączy od 1 października 2019 r. do Zarządu HOCHTIEF Polska. Będzie pełnił funkcję Członka Zarządu HOCHTIEF Polska.

Tadeusz Blecha jest związany z HOCHTIEF Polska od 2011 r., kiedy objął stanowisko Dyrektora Oddziału HOCHTIEF Polska w Warszawie. Pod jego kierownictwem warszawski Oddział HOCHTIEF Polska zrealizował m.in. takie projekty, jak: budowa wieżowca Cosmopolitan Twarda 2/4 w Warszawie, kompleksów biurowych Proximo w Warszawie i Business Garden Warszawa oraz przebudowa Terminala 1 na Lotnisku Chopina. W latach 1994-2011 Tadeusz Blecha pracował w firmie Bovis Lend Lease, gdzie pełnił różne funkcje kierownicze, w tym Dyrektora Operacyjnego oraz Członka Zarządu.

Tadeusz Blecha jest absolwentem Wydziału Budownictwa Politechniki Śląskiej w Gliwicach. Ukończył również studia Executive MBA na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie.