HOCHTIEF Polska utworzył na początku 2005 r. nową jednostkę – Dział Client's Solution. Jego dyrektorem mianowano Pana Andrzeja Redo. Przedmiotem zadań nowej struktury jest prowadzona w ramach firmy budowlanej działalność deweloperska, która koncentruje się na projektach o wartości do ok. 10 mln euro. Plany działu zakładają realizację dopasowanych do potrzeb klienta biurowców, siedzib firm, magazynów, centrów logistycznych, dystrybucyjnych, hoteli oraz centrów handlowych średniej i małej wielkości.

Client's Solution Department działając jako deweloper będzie odpowiedzialny za cały proces inwestycyjny, począwszy od wyszukiwania i pozyskiwania terenu pod inwestycję, poprzez jego zagospodarowanie aż po finansowanie i sprzedaż inwestycji klientowi. Ideą nowej struktury było dostarczenie klientowi korzystnych rozwiązań, wynikających z połączenia działalności deweloperskiej z wiedzą i doświadczeniem firmy budowlanej.

„Współczesny nakierowany na potrzeby klienta rynek stawia przed działającymi na nim podmiotami coraz większe wymagania. Utworzenie nowego działu jest jednym ze sposobów dostarczenia klientowi w krótkim czasie produktu o najwyższej jakości” - powiedział Andrzej Redo, Dyrektor Działu Client's Solution.