Zakończenie prac realizowanych przez HOCHTIEF Polska – styczeń 2014 rok

HOCHTIEF Polska Oddział w Poznaniu zakończył realizację stanu surowego hali sekwencyjnej z zapleczem socjalnym dla Volkswagen Poznań Sp. z o.o. Symboliczna uroczystość zawieszenia wiechy odbyła się 13 listopada. W ramach realizacji inwestycji przy ul. Warszawskiej 349 w Poznaniu powstaje nowa dwukondygnacyjna hala wraz ze strefą przeładunkową. Ponadto istniejąca hala została rozbudowana o drugą kondygnację. Powierzchnia użytkowa obiektów wyniesie 14 700 mkw. Zakończenie prac przewidziano na styczeń  2014 roku.

- Od rozpoczęcia robót budowlanych w czwartym kwartale 2012 roku – które poprzedziły prace projektowe - zakończyliśmy stan surowy hali, pokrycie dachu, obudowę.  W dużym stopniu zaawansowane są prace związane z montażem instalacji oraz roboty wykończeniowe.  Obecnie  wkraczamy w ostatnią fazę montażu instalacji. Do wykonania pozostały końcowe roboty wykończeniowe  - podsumował stan zaawansowania realizacji projektu Władysław Grześkowiak, kierownik kontraktu w HOCHTIEF Polska Oddział w Poznaniu.

Budowa obiektu hali produkcyjno-magazynowej jest kolejnym projektem realizowanym przez poznański Oddział HOCHTIEF Polska dla Volkswagen Poznań. HOCHTIEF Polska zrealizował dotychczas projekty obejmujące: budowę lakierni, rozbudowę hali montażu samochodów z częścią socjalną, budowę budynku biurowego, modernizację hali wyposażeniowej samochodów specjalistycznych oraz budowę hali spawalni i hali montażowej.