HOCHTIEF Polska podpisał z firmą DL Project Management S.A., działającą w ramach grupy kapitałowej DL Invest Group, umowę na budowę nowego zakładu produkcyjnego dla firmy Hutchinson w Dębicy. Zakład zostanie zrealizowany w systemie „zaprojektuj i wybuduj”. Krakowski Oddział HOCHTIEF Polska rozpocznie prace budowlane jesienią 2016 roku. Realizacja prac potrwa do końca września 2017 roku.

W ramach inwestycji powstaną budynek zakładu i budynek wartowni zewnętrznej. Zakład będzie się składać z trzech części: jednokondygnacyjnej hali produkcyjno-magazynowej z pomieszczeniami technicznymi, dwukondygnacyjnej części socjalno-biurowej oraz jednokondygnacyjnej części gospodarczej. Kubatura obiektów wyniesie około 188 000 m sześc. Realizacja projektu obejmuje również ogrodzenie terenu z systemem kontroli dostępu oraz wykonanie infrastruktury zewnętrznej, w tym m.in. dróg, parkingu, wiat na rowery, motorowery i motocykle.