HOCHTIEF Polska podpisał umowę na budowę czterech budynków biurowo-handlowych w zespole zabudowy Centrum Praskie Koneser w dawnej Warszawskiej Wytwórni Wódek Koneser.  Inwestorem projektu jest spółka Centrum Praskie Koneser Sp. z o.o. Spółka komandytowa, w której udziały posiadają Liebrecht & wooD Poland Sp. z o.o. oraz BBI Development NFI SA.  Wartość kontraktu stanowi informację poufną. Warszawski Oddział HOCHTIEF Polska rozpocznie prace budowlane już w listopadzie bieżącego roku. Planowany termin zakończenia prac to grudzień 2017 roku.

W ramach umowy powstaną cztery nowe budynki (F, H, O i P) w części komercyjnej Konesera, które będą mieć od dwóch do sześciu kondygnacji naziemnych i po trzy kondygnacje podziemne. Powierzchnia części naziemnej obiektów realizowanej przez HOCHTIEF Polska  wyniesie 32 000 mkw.

(©Liebrecht&Wood Poland)