Inwestycja gotowa jesienią 2017 roku

HOCHTIEF Polska rozpoczął prace budowlane związane z realizacją centrum handlowo-usługowego VIVO! Krosno. Prace zakończą się w IV kwartale 2017 roku. Inwestorem projektu są IMMOFINANZ oraz Acteeum Group, działając poprzez spółkę celową.

W ramach realizacji inwestycji powstanie jednokondygnacyjne centrum handlowo-usługowe z parkingiem dla ok. 700 pojazdów, wewnętrznym układem drogowym oraz niezbędną infrastrukturą techniczną. W obiekcie oprócz powierzchni galerii handlowej przewidziano również kino oraz market spożywczy. Budynek zajmie łaczną powierzchnię 27 828 m kw.

Centrum handlowo-usługowe będą wyróżniać wysokie walory architektoniczne w zakresie formy i materiałów wykończeniowych. Architektura obiektu nawiąże do lokalnych tradycji produkcji szkła, np. w elewacji frontowej znajdą się szklane panele  z barwionego szkła.