140 mieszkań gotowych w IV kwartale 2022 r.

HOCHTIEF Polska otrzymał zlecenie na realizację II. etapu osiedla Miasteczko Jutrzenki na warszawskim Ursusie dla firmy AUREC HOME SA. Prace budowlane rozpoczęły się w lutym 2021, a ich zakończenie zaplanowano na IV kw. 2022 r.

W ramach drugiego etapu inwestycji powstanie budynek o powierzchni całkowitej ok. 12 750 m kw., który będzie miał od sześciu do siedmiu kondygnacji naziemnych i jedną podziemną. Znajdzie się w nim 140 mieszkań oraz garaż podziemny na 111 miejsc.

Osiedle Miasteczko Jutrzenki to nowoczesna inwestycja mieszkaniowa, w której przewidziano wiele udogodnień dla użytkowników, w tym rozwiązania ekologiczne takie jak panele fotowoltaiczne czy ładowarki do samochodów elektrycznych. Na terenach zielonych zaplanowano ławki solarne, platformy wypoczynkowe, siłownię plenerową oraz fontanny i wodne place zabaw. Charakterystycznym elementem będą posadowione na patio szklarnie, w których będzie można uprawiać kwiaty, zioła czy warzywa.

HOCHTIEF Polska realizuje również pierwszy etap osiedla Miasteczko Jutrzenki, którego budowa rozpoczęła się w lipcu 2020 r.

Wiz Miasteczko Jutrzenki eII crAurecHome S 1

Wiz Miasteczko Jutrzenki eII crAurecHome S 4