Zakończenie prac zaplanowano na IV kwartał 2019 r.

HOCHTIEF Polska pozyskał kontrakt na przebudowę Terminala A Lotniska Chopina w Warszawie. Zakończenie prac zaplanowano na IV kwartał 2019 r.

W ramach zlecenia zrealizowane zostaną dwa zadania. Pierwsze z nich polegać będzie na budowie czterech poczekalni autobusowych w strefie dla pasażerów spoza Schengen w pirsie północnym wraz z adaptacją pomieszczeń w pirsie południowym oraz w Terminalu A.

W przypadku zadania drugiego zakres prac budowlano-montażowych przewiduje rozbudowę Terminala A o częściowo dwukondygnacyjny obiekt kubaturowy, przeznaczony na powiększoną strefę kontroli bezpieczeństwa na kierunkach Non Schengen-Schengen, strefę wejściową dla gości VIP oraz maszynownię wentylacyjno-klimatyzacyjną. Oprócz tego powstaną dodatkowe stanowiska kontroli dokumentów oraz bezpieczeństwa osób i bagażu podręcznego.

HOCHTIEF Polska przebudował Terminal A Lotniska Chopina w Warszawie w latach 2012-2015. Obecnie firma prowadzi tam prace związane z modernizacją sortowni bagażu.

Z dniem 1 stycznia 2020 r. zmianie ulegnie adres siedziby spółki HOCHTIEF Polska oraz jej Oddziałów w Warszawie i w Poznaniu. Od tego dnia właściwe będą poniższe dane teleadresowe:

HOCHTIEF Polska S.A.

Oddział w Warszawie
     Oddział w Poznaniu

Adres Oddziału w Krakowie pozostaje bez zmian.