Spółki HOCHTIEF Polska i DL Project Management wmurowały kamień węgielny pod budowę nowego zakładu produkcyjnego dla firmy Hutchinson w Dębicy. Inwestorem projektu jest firma DL Project Management S.A., działająca w ramach grupy kapitałowej DL Invest Group, a generalnym wykonawcą HOCHTIEF Polska Oddział w Krakowie. Zakład zostanie zrealizowany w systemie „zaprojektuj i wybuduj”. Prace budowlane potrwają do końca września 2017 roku.

W ramach inwestycji powstaną budynek zakładu i budynek wartowni zewnętrznej. Zakład będzie się składać z trzech części: jednokondygnacyjnej hali produkcyjno-magazynowej z pomieszczeniami technicznymi, dwukondygnacyjnej części socjalno-biurowej oraz jednokondygnacyjnej części gospodarczej.

- Symbolicznym wmurowaniem kamienia węgielnego rozpoczynamy realizację inwestycji o istotnym znaczeniu zarówno dla firmy Hutchinson, jak i regionu, który wzbogaci się o nowy zakład przemysłowy. Znajdzie w nim zatrudnienie wiele osób. Jako generalny wykonawca cieszymy się, że mamy udział w tym przedsięwzięciu – powiedział Wojciech Łukaszek, Wiceprezes Zarządu HOCHTIEF Polska.

(©HOCHTIEF Polska)