Prawie pół tysiąca zrealizowanych dotychczas projektów

HOCHTIEF Polska obchodzi w bieżącym roku jubileusz 20-lecia działalności na rynku. Od rejestracji firmy w październiku 1996 roku spółka rozwijała swoje kompetencje w poszczególnych segmentach rynku od obiektów biurowych, poprzez mieszkaniowe aż po przemysłowe i infrastrukturalne. Obecnie firma prowadzi działalność na terenie całego w kraju i specjalizuje się głównie w budownictwie kubaturowym, realizując obiekty biurowe, mieszkaniowe, przemysłowe,  handlowo-rozrywkowe oraz użyteczności publicznej. Spółka zdobyła też szereg doświadczeń w sektorze infrastrukturalnym, m.in. podczas realizacji  9 projektów dotyczących rozbudowy lub modernizacji terminalów portów lotniczych i portu morskiego. Ważnym obszarem działalności firmy jest również wykonawstwo robót budowlanych w ramach realizacji instalacji termicznego przekształcania odpadów. Firma posiada w swoim portfolio także 12 obiektów zrealizowanych lub budowanych według standardów certyfikacji BREEAM lub LEED.

Dotychczas HOCHTIEF Polska wybudował prawie pół tysiąca projektów, współpracując przy ich realizacji z około 360 Klientami i blisko tysiącem Podwykonawców i Dostawców. Okazją do podsumowania 20-letniej działalności HOCHTIEF Polska było spotkanie jubileuszowe dla Partnerów Biznesowych 17 listopada w warszawskim Teatrze Syrena. Uroczystość uświetnił koncert Pani Doroty Miśkiewicz.

(©HOCHTIEF Polska)